Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marchewka, poza tym, że jest zdrowym warzywem, świetnie sprawdzi się także w słodkich propozycjach na deser. Ciasto marchewkowe z dodatkiem ananasa jest godne polecenia ;)
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3006
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 317
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 87
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1897
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12713
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3006
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 317
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 87
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1897
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12713
Składniki
Jaja zmiksować z cukrem na pulchną masę. Następnie dodać ser ricotta i olej, zmiksować. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oraz cynamon, wymieszać. Na końcu dodać marchewkę startą na drobnych oczkach, wymieszać. Na końcu dodać pokrojone orzechy i odcedzone, pokrojone plastry ananasa.
Ciasto wyłożyć do keksówki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Piec w temp. ok. 180 stopni przez ok. 60 min. do tzw. suchego patyczka. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego!