Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy deser - ciasto marchewkowe bez pieczenia. Spód z marchewek, wiórków kokosowych orzechów i daktyla a wierzch z nerkowców z olejem kokosowym.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 188
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 922
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 188
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 922
Składniki
Przygotować spód- do robota kuchennego dodać orzechy i rozdrobnić. Dodać resztę składników (do soli) i pulsacyjnie zmiksować na masę ( powinna powstać kula, może to potrwać 2-3 minuty) Małą formę do pieczenia (ja miałam taką 27 cm na 18 cm) wyłożyć papierem do pieczenia albo folią spożywczą – na dno wyłożyć masę i dokładnie wygładzić. Formę wstawić do zamrażarki na godzinę.
Nerkowce odsączyć z wody. Wszystkie składniki na wierzch umieścić w robocie kuchennym i zmiksować na gładką masę. Masę wyłożyć na wierzch, wygładzić i wstawić do zamrażarki co najmniej na godzinę. Wyjąć i odczekać kilka minut przed pokrojeniem. Można dłużej przechowywać w zamrażarce o ile konsumpcja jest planowana na potem, ale przed pokrojeniem trzeba wyjąć i poczekać 15 minut aż lekko się rozmrozi. Potem można przechowywać w zamrażarce albo lodówce (do 2 tygodni)