Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tortowa wersja ciasta marchewkowego
* blaszka 25x35 cm * blender, mikser * łopatka silikonowa * garnek do gotowania * miski
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 1420
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 82
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 85
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 278
Piękna sałatka pełna smaku i kolorów. Pieczona dynia, suszone pomidory, grana...
Odsłon: 69
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 1420
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 82
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 85
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 278
Piękna sałatka pełna smaku i kolorów. Pieczona dynia, suszone pomidory, grana...
Odsłon: 69
Składniki
Marchewkę, jajka i olej zblendować na gładką masę. Następnie dodać pozostałe składniki. Upiec ciasto w 170°C przez ok. 50min. Po wystudzeniu przekroić na dwie części. Górną część wyrównać. Resztki ciasta, które zostały, pokruszyć, później będą wykorzystane po posypania wierzchu ciasta.
Budyń ugotować na soku z cukrem. Gorącą masę przykryć folią spożywczą w kontakcie. Masło utrzeć i porcjami dodawać ostudzony budyń.
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody. Schłodzoną śmietankę ubić, dodać Cukier puder i żelatynę.
Składanie ciasta: * 1 część ciasta * masa z budyniem * 2 część ciasta * ubita śmietanka * na wierzch posypać pokruszonym wcześniej ciastem * posypać kawałkami czekolady