Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 29-11-2015
Propozycja na delikatne markizy biszkoptowe z makiem wypełnione smakowitym dżemem marchewkowym z pomarańczową nutą. Ciasteczka są bardzo delikatne, mięciutkie i wprost rozpływają się w ustach. Z pewnością wpadną w gusta małych, jak i dużych smakoszy. Znikają błyskawicznie :D
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 2588
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2850
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 229
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 2588
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2850
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 229
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywną pianę wraz ze szczyptą soli. Do piany dodajemy stopniowo cukier puder. Następnie dodajemy żółtka i po łyżce mąki - delikatnie mieszamy masę.
Masę wykładamy łyżeczką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, obsypujemy ziarenkami maku i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 9 - 10 minut (do lekkiego zarumienienia).
Gdy biszkopciki wystygną, smarujemy je dżemem marchewkowym i składamy. Życzę smacznego! :)