Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, kruche, słodkie i kolorowe i bardzo szybkie do przygotowania
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 129
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 358
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 129
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 358
Składniki
Masło z cukrem i cukrem wanilinowym ucieramy na gładką i białą masę. Dodajemy do tego jajka i miksujemy.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i stopniowo wsypujemy do utartego masła (stale miksując).
Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, kładziemy je na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia, spłaszczamy i układamy lentilki. Pieczemy ok. 15 minut w temp. 180 stopni.