Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Maślano-cytrynowe ciasteczka"
Składa się z kakaowego biszkoptu kremu adwokatowego , śmietanki i polewy adwo...
Odsłon: 149
Polecam.
Odsłon: 325
Składa się z kakaowego biszkoptu kremu adwokatowego , śmietanki i polewy adwo...
Odsłon: 149
Polecam.
Odsłon: 325
Składniki
Pierwszy sposób. Cytryny sparz, zetrzyj skórkę. Masło utrzyj z cukrem. Dodaj żółtka, skórkę z cytryn, ucieraj kilka minut. Obydwie mąki przesiej przez sito. Dodaj je do masy, utrzyj.
Masę przełóż do rękawa cukierniczego, wyciskaj z niej ruloniki, formuj półkola. Schładzaj 30 minut w lodówce. Piecz 15 minut w temp. 180°C. Posyp cukrem.
Drugi sposób. Masło posiekaj z mąką i proszkiem do pieczenia. Dodaj żółtka, cukier puder i ocet. Wyrób ciasto, schłodź w lodówce.
Ciasto przełóż do rękawa cukierniczego lub przekręć w maszynce z wkładką do ciastek. Piecz 10 minut w temp. 180°C.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień