Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na maślany krem karmelowy do tynkowania tortów, oraz jako krem do ciast, babeczek i makaroników.
Przepyszny deser możesz przygotować z połączenia białk jaj i pistacji. Pistac...
Odsłon: 573
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1870
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33627
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 185
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 294
Przepyszny deser możesz przygotować z połączenia białk jaj i pistacji. Pistac...
Odsłon: 573
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1870
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33627
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 185
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 294
Składniki
Masło i karmel miksujemy około 3 minut, aż uzyskamy gładką i puszystą masę. Dodajemy połowę cukru pudru i miksujemy na niskich obrotach miksera do momentu, aż cukier się zmiesza. Następnie dodajemy pozostały cukier puder i miksujemy zwiększając obroty miksera do średnio wysokich. Miksujemy około 3 minut, aż krem stanie się gładki, i puszysty.
Uwagi: 1. Krem można przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku do tygodnia czasu, a w zamrażalniku do 3 miesięcy. Gdy rozmrozimy krem, należy go ponownie ubić w mikserze do puszystści. 2. Z tego przepisu wystarczy kremu na 24 babeczki. 3. Kremu starczyło mi do otynkowania tortu składającego się z 4 blatów ośrednicy 20 cm. Dodałam go też odrobinę między blatami. (zdjęcie poniżej) 4. Krem maślany w lodówce twardnieje i dlatego zanim podamy ciasto/tort należy doprowadzić do temperatury pokojowej. 5. Jest to krem typu amerykańskiego, bardzo słodki.