Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 195
Golonki z indyka, podane w pikantnej marynacie w stylu kuchni tex-mex (na baz...
Odsłon: 67
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 597
Polecam.
Odsłon: 195
Golonki z indyka, podane w pikantnej marynacie w stylu kuchni tex-mex (na baz...
Odsłon: 67
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 597
Składniki
Składniki na ciasto wyrobić. Upiec 3 placki. (Sodę najlepiej rozpuścić w śmietanie i wtedy dodać)
masa: Mleko z grysikiem ugotować, ostudzić. Cukier oraz masło utrzeć i dodawać po łyżce grysiku. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać cukier wanilinowy a do drugiej kakao.
Przekładać placki: smarujemy dzemem (najlepszy z zcarnej porzeczki) na to masa kakaowa, następny placek, dżem, masa waniliowa , następny placek. Polać polewą. Ciasto najlepsze na drugi, trzeci dzień.