Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44604
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181974
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 188
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44604
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181974
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 188
Składniki
Składniki na ciasto wyrobić. Upiec 3 placki. (Sodę najlepiej rozpuścić w śmietanie i wtedy dodać)
masa: Mleko z grysikiem ugotować, ostudzić. Cukier oraz masło utrzeć i dodawać po łyżce grysiku. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać cukier wanilinowy a do drugiej kakao.
Przekładać placki: smarujemy dzemem (najlepszy z zcarnej porzeczki) na to masa kakaowa, następny placek, dżem, masa waniliowa , następny placek. Polać polewą. Ciasto najlepsze na drugi, trzeci dzień.