Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8572
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3029
Polecam.
Odsłon: 1812
Polecam.
Odsłon: 516
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8572
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3029
Polecam.
Odsłon: 1812
Polecam.
Odsłon: 516
Składniki
Składniki na ciasto wyrobić. Upiec 3 placki. (Sodę najlepiej rozpuścić w śmietanie i wtedy dodać)
masa: Mleko z grysikiem ugotować, ostudzić. Cukier oraz masło utrzeć i dodawać po łyżce grysiku. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać cukier wanilinowy a do drugiej kakao.
Przekładać placki: smarujemy dzemem (najlepszy z zcarnej porzeczki) na to masa kakaowa, następny placek, dżem, masa waniliowa , następny placek. Polać polewą. Ciasto najlepsze na drugi, trzeci dzień.