Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mazurek kawowo-krówkowy"
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 466
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 183
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 466
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 183
Składniki
Przepis przysłała Paulina Murowana z Klonowa
Ciasto: mąkę przesiej, posiekaj z resztą składników, zagnieć. Ciasto rozwałkuj, wyłóż blachę 24 na 38 cm. Piecz 20 min w 180°C. Masa tiramisu: kremówkę ubij. Mascarpone utrzyj z żółtkiem. Dodaj kremówkę i cukier puder do smaku, połącz.
Masa krówkowa: krówki rozdrobnij, zalej odrobiną mleka. Podgrzewaj, mieszając, aż się rozpuszczą. Gorącą masę wylej na ciasto. Ostudź, rozsmaruj masę tiramisu. Udekoruj mazurek.Źródło: Chwila dla Ciebie