Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mazurek słoneczny"
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 257
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 257
Składniki
Z rozmrożonego ciasta wykroić prostokąt o wymiarach 24 x 12 cm. Upiec go w wysmarowanej masłem formie na złoty kolor (około 25 minut w temperaturze 220°C). Wystudzić.
Żurawinę i migdały krótko przesmażyć na maśle. Ostrym nożem wyciąć wierzch z ciasta (boki pozostawiając nietknięte). Środek wypełnić masą żurawinowo-migdałową. Przygotować polewę marcepanową zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodając spożywczy barwnik w kolorze żółtym. Mazurek dokładnie pokryć polewą.
Z cukru pudru, kakao i kilku kropli wody utrzeć lukier. Mazurek udekorować lukrem i połówkami obranych migdałów.
ok. 60 minutŹródło: Twoje Imperium