Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mazurek z marmoladą"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5644
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32253
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5644
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32253
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Składniki
Masło utrzeć (ręcznie lub mikserem) z cukrem pudrem na puszystą masę, dodając stopniowo po jednym jajku. Połączyć z przesianą mąką krupczatką, skrobią ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia.
Gdy masa będzie lśniąca i jednolita, wylać do formy do pieczenia w kształcie kwiatka, dobrze wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.
Ciasto piec ok. 25-30 minut w temperaturze 180oC. Wyjąć, wystudzić, przekroić w poprzek na trzy warstwy, przełożyć marmoladą, docisnąć, żeby się warstwy skleiły, schłodzić.
Polewę lub lukier przygotować według przepisu na opakowaniu, polać dokładnie ciasto, udekorować.
Do ciasta możesz dodać kilka kropli aromatu waniliowego, cytrynowego albo rumu. Najlepsze po dwóch dniach od upieczenia.
ok. 70 minutŹródło: Twoje Imperium