Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mazurek z owocami kandyzowanymi i bezami"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 92
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31248
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 92
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31248
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Składniki
Przepis przysłała Renata Pyzik z Tarnogóry
Ciasto: zagnieć, schłodź. 1/5 ciasta odłóż, resztę rozwałkuj na dwa lub więcej placków w kształcie jaja. Ułóż na blaszkach. Z pozostałego ciasta uformuj brzegi. Piecz 15-20 minut w temp. 200°C.
Masa bakaliowa: białka ubij. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem. Dodaj serek homogenizowany, posiekane bakalie i pianę z białek, wymieszaj. Posmaruj mazurki.
Piecz 15-20 minut w tej samej temp. Beza: białka ubij z cukrem, pod koniec dodając mąkę ziemniaczaną. Posmaruj mazurki. Susz w piekarniku 20 min w 125°C. Udekoruj.Źródło: Chwila dla Ciebie