Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Megaproste ciasto czekoladowe jak sama nazwa mówi jest proste, pyszne i zawsze wychodzi nawet początkującym kucharzom. Sprzęty potrzebne do jego wykonania to tylko miska i łyżka.
Duża miska, łyżka, szklanka, duża blacha do pieczenia, papier do pieczenia
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1753
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1753
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Składniki
Rozpuszczamy margarynę, studzimy. Cukier, mąkę, kakao, sodę mieszamy w misce.
Dodajemy dżem, jajka, mleko, margarynę i mieszamy. Masę wylewamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 45 min w tem 170 stopni C lub do suchego patyczka. Upieczone ciasto polewamy polewą czekoladową przygotowaną według wskazań na opakowaniu. Smacznego!!