Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Megaproste ciasto czekoladowe jak sama nazwa mówi jest proste, pyszne i zawsze wychodzi nawet początkującym kucharzom. Sprzęty potrzebne do jego wykonania to tylko miska i łyżka.
Duża miska, łyżka, szklanka, duża blacha do pieczenia, papier do pieczenia
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5344
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5344
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Rozpuszczamy margarynę, studzimy. Cukier, mąkę, kakao, sodę mieszamy w misce.
Dodajemy dżem, jajka, mleko, margarynę i mieszamy. Masę wylewamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 45 min w tem 170 stopni C lub do suchego patyczka. Upieczone ciasto polewamy polewą czekoladową przygotowaną według wskazań na opakowaniu. Smacznego!!