Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Megaproste ciasto czekoladowe jak sama nazwa mówi jest proste, pyszne i zawsze wychodzi nawet początkującym kucharzom. Sprzęty potrzebne do jego wykonania to tylko miska i łyżka.
Duża miska, łyżka, szklanka, duża blacha do pieczenia, papier do pieczenia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 246
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 125
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 37
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 35
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 246
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 125
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 37
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 35
Składniki
Rozpuszczamy margarynę, studzimy. Cukier, mąkę, kakao, sodę mieszamy w misce.
Dodajemy dżem, jajka, mleko, margarynę i mieszamy. Masę wylewamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 45 min w tem 170 stopni C lub do suchego patyczka. Upieczone ciasto polewamy polewą czekoladową przygotowaną według wskazań na opakowaniu. Smacznego!!