Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne, mięciutkie ciasteczka, o lekko korzennym aromacie, z mnóstwem orzechów. Rozpływające się w ustach, małe pyszności
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414443
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2304
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414443
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2304
Składniki
Jaja utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym.
Dodać kakao, mąkę, proszek do pieczenia, sól.
Margarynę rozpuścić z czekoladą i dobrze razem połączyć. Następnie dodać masę do ciasta.
Wyrobić dobrze ciasto. Będzie ono ciężkie i lepiące, ale tak powinno być. Dodać pozostałe dodatki, a więc, powidła, bakalie, przyprawy.
Ciasto nabierać łyżką natłuszczoną, np olejem i formować w dłoniach kuleczki (dłonie również natłuścić, bo ciasto jest lepiące) układać na blaszce wysmarowanej tłuszczem, piec nie dłużej niż 10 min, w 180 stopniach.