Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne, mięciutkie ciasteczka, o lekko korzennym aromacie, z mnóstwem orzechów. Rozpływające się w ustach, małe pyszności
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 164
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 72
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1133
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 164
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 72
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1133
Składniki
Jaja utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym.
Dodać kakao, mąkę, proszek do pieczenia, sól.
Margarynę rozpuścić z czekoladą i dobrze razem połączyć. Następnie dodać masę do ciasta.
Wyrobić dobrze ciasto. Będzie ono ciężkie i lepiące, ale tak powinno być. Dodać pozostałe dodatki, a więc, powidła, bakalie, przyprawy.
Ciasto nabierać łyżką natłuszczoną, np olejem i formować w dłoniach kuleczki (dłonie również natłuścić, bo ciasto jest lepiące) układać na blaszce wysmarowanej tłuszczem, piec nie dłużej niż 10 min, w 180 stopniach.