Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Miętowo-malinowy tort"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 30
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 285
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1230
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 30
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 285
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1230
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Składniki
Galaretki rozpuść w nieco mniejszej niż podana na opakowaniu ilości wody. Maliny zmiksuj na mus, przetrzyj przez sitko. Liście mięty umyj, wrzuć do blendera, dodaj 1/3 cukru, 25 dag jogurtu, zieloną galaretkę zmiksuj. Masę wlej do tortownicy wyłożonej folią.
Resztę jogurtu zmiksuj z cukrem, musem malinowym i czerwoną galaretką. Wylej na masę zieloną, schłodź w lodówce. Udekoruj rozpuszczoną czekoladą i owocami.
Czas: 2,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień