Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne ciasteczka bez użycia mąki
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10371
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5310
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12811
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10371
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5310
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12811
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Składniki
Umieszczamy wszystkie składniki w misce i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Masę wkładamy na 1 godzinę do lodówki.
Po godzinie wyciągamy ciasto z lodówki i formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą kulkę obtaczamy w cukrze pudrze i wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Z podanych proporcji wychodzi około 12 ciasteczek . Smacznego :)