Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Migdałowy tort cappuccino"
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 917
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 60
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 71
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 917
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 60
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 71
Składniki
Biszkopt: białka ubij na sztywno z cukrem. Wlej żółtka, dodaj resztę składników. Wymieszaj. Ciasto podziel na 2 części. Do jednej części wsyp kakao. Wymieszaj. Wlej ciasta do dwóch foremek (16 cm). Piecz 35 minut w temp. 180°C. Kiedy ciasta ostygną, każde przekrój na 2 placki.
Z mleka, budyniu, cukru ugotuj budyń. Zimny utrzyj z tłuszczami, wymieszaj z aromatem i alkoholem. Podziel na 2 części. Do jednej – wsyp kakao.
Krążki ciasta nasącz cappuccino. Przełóż je kremem jasnym, dżemem, kremem z kakao, ciastem. Powtórz. Nadaj ciastu kształt filiżanki, kremem posmaruj boki.
Lukier: żelatynę namocz, podgrzej. Wsyp glukozę. Kiedy ostygnie, dodaj białko ubite z połową cukru, resztę cukru, aromat migdałowy. Zagnieć masę. Uformuj z niej uszko i pasek filiżanki. Wierzch tortu udekoruj dowolnie.
<strong>Przepis przysłała Anna Szantar z Lidzbarka Warmińskiego</strong>Źródło: Bella Relaks