Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na zapiekankę z kaszy jaglanej i jabłek. Sto procent wege. Bez tłuszczu, bez cukru, bez laktozy. Idealna przekąska na każdej diecie.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 257
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 92
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 103
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 163
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 257
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 92
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 103
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 163
Składniki
Dwa jabłka ścieramy na tarce o drobnych oczkach, pozostałe jabłka kroimy na kawałki.
Do ugotowanej kaszy dodajemy starte jabłka, cynamon i ksylitol, blendujemy (Uwaga masa będzie bardzo gęsta i kleista!).
Kokilki smarujemy olejem i nakładamy do nich masę z kaszy i jabłek. Na wierzchu układamy pozostałe owoce. Zapiekamy 25 minut w 180 stopniach bez termoobiegu (do momentu aż jabłka się zarumienią). Smacznego!