Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na zapiekankę z kaszy jaglanej i jabłek. Sto procent wege. Bez tłuszczu, bez cukru, bez laktozy. Idealna przekąska na każdej diecie.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4890
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418981
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4890
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418981
Składniki
Dwa jabłka ścieramy na tarce o drobnych oczkach, pozostałe jabłka kroimy na kawałki.
Do ugotowanej kaszy dodajemy starte jabłka, cynamon i ksylitol, blendujemy (Uwaga masa będzie bardzo gęsta i kleista!).
Kokilki smarujemy olejem i nakładamy do nich masę z kaszy i jabłek. Na wierzchu układamy pozostałe owoce. Zapiekamy 25 minut w 180 stopniach bez termoobiegu (do momentu aż jabłka się zarumienią). Smacznego!