Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy pomysł na słodkości które na pewno urzekną gości. Kilka prostych składników które najczęściej posiadamy w domu i 30 minut gdzie 15 minut ciasto stygnie !!! Pyszne lekkie pączki wiedeńskie, hiszpańskie.
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 222
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 231
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 551
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 158
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 222
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 231
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 551
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 158
Składniki
W garnku gotujemy wodę. Do wrzątku dodajemy masło i szczyptę soli. Kiedy się rozpuści zmniejszamy ogień na minimalny i stopniowo dodajemy mąkę cały czas mieszając. Kiedy ciasto zaczyna odchodzić od garnka i jest jednolite zdejmujemy je z gazu. Czekamy aż ciasto wystygnie dodajemy po jednym jajku - miksując. Masa będzie gęsta i kleista.
Do szprycy bądź rękawa dodajemy ciasto. Wycinamy z papieru do pieczenia kwadraciki wielkości mini pączków wiedeńskich i robimy kółeczka z ciasta. Wrzucamy pączki na gorący olej z papierem który po chwili od pączków się odlepia. Obsmażamy do zrumienienia z obu stron. Podajemy wersje mniej słodką z cukrem pudrem, a bardziej słodką z lukrem.