Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój dzisiejszy deser powstał w niecałe dwadzieścia minut, z czego piętnaście to czas, kiedy ciastka się piekły. Połączenie wilgotnej masy makowej z chrupkim ciastem francuskim przypadnie do gustu nawet tym, którzy za makiem nie przepadają. Doskonale komponują się ze świeżymi listkami melisy. Koniecznie wypróbujcie!
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8693
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7308
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4999
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327995
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8693
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7308
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4999
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327995
Składniki
Ciasto rozwinąć delikatnie, wygładzić dłońmi. Na całej powierzchni rozsmarować masę makową i zrolować ciasno wzdłuż dłuższego brzegu. Można je dla pewności, by się nie rozkleiło, docisnąć dłońmi. Całość posmarować rozbełtanym jajem (z każdej strony) i posypać brązowym cukrem. Odcinać jedno - półtora centymetrowe kawałki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w pozycji masą w dół. U mnie, po podziale ciasta, wyszło dwadzieścia mini roladek.
Piec około kwadransa w temperaturze 200 stopni Celsjusza. Smacznego :-)