Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój dzisiejszy deser powstał w niecałe dwadzieścia minut, z czego piętnaście to czas, kiedy ciastka się piekły. Połączenie wilgotnej masy makowej z chrupkim ciastem francuskim przypadnie do gustu nawet tym, którzy za makiem nie przepadają. Doskonale komponują się ze świeżymi listkami melisy. Koniecznie wypróbujcie!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8113
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1171
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9889
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4537
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 553
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8113
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1171
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9889
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4537
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 553
Składniki
Ciasto rozwinąć delikatnie, wygładzić dłońmi. Na całej powierzchni rozsmarować masę makową i zrolować ciasno wzdłuż dłuższego brzegu. Można je dla pewności, by się nie rozkleiło, docisnąć dłońmi. Całość posmarować rozbełtanym jajem (z każdej strony) i posypać brązowym cukrem. Odcinać jedno - półtora centymetrowe kawałki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w pozycji masą w dół. U mnie, po podziale ciasta, wyszło dwadzieścia mini roladek.
Piec około kwadransa w temperaturze 200 stopni Celsjusza. Smacznego :-)