Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini torciki są idealne na każdą okazję.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2171
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 141
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 244
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2171
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 141
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 244
Składniki
1. Białka ubijamy na sztywną pianę. 2. Następnie stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru. 3. Dodajemy żółtka i ubijamy. 4. Wsypujemy obie mąki oraz proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. 5. Ciasto przekładamy do blaszki o wymiarach około 24 cm x 35 cm wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia. 6. Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczony odstawiamy do ostygnięcia. 7. Z biszkoptu wycinamy za pomocą obręczy o średnicy 9 cm biszkopciki. 8. Następnie przygotowujemy krem. Jajka wbijamy do miski i wsypujemy oba cukry. Miskę umieszczamy nad garnkiem z gotującą się wodą. Miska nie może dotykać wody. Mikserem ubijamy na puszystość. 9. Gdy masa będzie gęsta zdejmujemy ją z pary i miksujemy do wystudzenia. 10. Z kolei w osobnej misce margarynę ucieramy na puszystość. 11. Dodajemy do niej stopniowo po łyżce masy jajecznej przy tym dokładnie ucierając. 12. Część masy odkładamy do rękawa cukierniczego, żeby później móc wycisnąć rozetki. 13. Biszkopciki przekładamy kremem. Kremem również smarujemy wierzch jak i boki torcików. 14. Posypujemy torciki z każdej strony wiórkami kokosowymi. 15. Na środku wyciskamy rozetkę i wbijamy jedną kulkę raffaello. 16. Gotowe! Smacznego!