Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Głównym powodem wyjątkowości jest dodanie miodu do przepisu. Miodowa babka na białkach to pyszny i szybki wypiek. Moim zdaniem jest to również przepis, który doskonale sprawdza się jeśli chodzi o praktyczne wykorzystanie białek pozostałych z szarlotki oraz miodu.
Zabielenie zupy serkiem topionym świetnie podkreśla smak fasolki a i osoby z...
Odsłon: 1066
Polecam bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu sernik, tym razem z brzoskwin...
Odsłon: 217
Zabielenie zupy serkiem topionym świetnie podkreśla smak fasolki a i osoby z...
Odsłon: 1066
Polecam bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu sernik, tym razem z brzoskwin...
Odsłon: 217
Składniki
Masło wraz z miodem rozpuszczamy. Białka ubijamy na sztywno z cukrem waniliowym. Do masy dodajemy wystudzone masło z miodem. Dodajemy również wolnym strumieniem mleko. Do masy dodajemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Krótko miksujemy. Ciasto przelewamy do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą formy. Pieczemy około 55 minut w 180 stopniach. Studzimy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Polewamy wystudzone ciasto.
Zapraszam na mojego bloga!