Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Miodowe ciasto toffi"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 223
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 90
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 23
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 223
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 90
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 23
Składniki
Wymieszaj mąkę, budynie oraz sodę oczyszczaną. Dodaj masło, cukier, jajka, miód, wlej 2 łyżki wody i zagnieć ciasto. Podziel je na 2 części. Rozwałkuj. Każdą część piecz oddzielnie (20 minut w temp. 180°C). Ostudź ciasto.
Ubij kremówkę z cukrem pudrem, wymieszaj z serkiem mascarpone. Masą posmaruj jeden placek, nakryj drugim, dociśnij. Wierzch pokryj masą krówkową, udekoruj posypką z białej czekolady. Ciasto najsmaczniejsze jest na drugi dzień.
<strong>Przepis przysłała Maria Wróbel z Ostrowa Wlk.</strong>Źródło: Relaks