Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Miodowe ciasto toffi"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 160
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1117
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 160
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1117
Składniki
Wymieszaj mąkę, budynie oraz sodę oczyszczaną. Dodaj masło, cukier, jajka, miód, wlej 2 łyżki wody i zagnieć ciasto. Podziel je na 2 części. Rozwałkuj. Każdą część piecz oddzielnie (20 minut w temp. 180°C). Ostudź ciasto.
Ubij kremówkę z cukrem pudrem, wymieszaj z serkiem mascarpone. Masą posmaruj jeden placek, nakryj drugim, dociśnij. Wierzch pokryj masą krówkową, udekoruj posypką z białej czekolady. Ciasto najsmaczniejsze jest na drugi dzień.
<strong>Przepis przysłała Maria Wróbel z Ostrowa Wlk.</strong>Źródło: Relaks