Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Miodowe ciasto z truskawkami"
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 209
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 209
Składniki
Sypkie ciasta wymieszaj. Dodaj jajka, margarynę i miód. Zagnieć gładkie ciasto i włóż je na 20 minut do lodówki. Wyjmij i podziel na 2/3 i 1/3. Obie części rozwałkuj na placki – jeden grubszy, drugi cieńszy – o średnicy ok. 23 cm. Piecz w 180oC przez kolejno 10 i 15 minut. Ostudź.
Mleko zagotuj z cukrem. Wsyp kaszę i ugotuj ją na gęsto. Gdy ostygnie, utrzyj ją z miękkim masłem. Cieńszy placek włóż do formy i posmaruj grubą warstwą masy. Rozsmaruj na niej nutellę i przykryj drugim plackiem. Nanieś resztę masy, wyrównaj wierzch i wstaw do lodówki.
Galaretkę rozpuść w gorącym soku. Na cieście ułóż owoce, zalej chłodną galaretką. Schładzaj 2 godz.
Zamiast kaszy
Białą warstwę zrób z bitej śmietany z 2 łyżkami rozpuszczonej w wodzie żelatyny.Źródło: Naj