Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne:) Ciasto najlepsze jest drugiego lub trzeciego dnia. Wtedy robi się miękkie.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 218
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2825
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 218
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2825
Składniki
Ciasto: margarynę rozpuścić z miodem, ostudzić. Jajka utrzeć z cukrem, dodać rozpuszczony tłuszcz, mąkę, sodę oraz śmietanę. Ciasto dokładnie wyrobić. Podzielić na 3 części, rozwałkować. Każdy placek piec ok. 15 minut w temperaturze ok. 180 stopni.
Masa: Kaszę mannę ugotować na mleku na gęsto i wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę, dodawać po łyżce ugotowanej kaszy i śmietanę. Zmiksować. Masę podzielić na pół. Do jednej części dodać kakao. Placki przełożyć masą. Wierzch posypać cukrem pudrem lub posmarować odrobiną kremu i posypać orzechami.
Smacznego:)