Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne:) Ciasto najlepsze jest drugiego lub trzeciego dnia. Wtedy robi się miękkie.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 933
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4559
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1189
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 530
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 933
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4559
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1189
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 530
Składniki
Ciasto: margarynę rozpuścić z miodem, ostudzić. Jajka utrzeć z cukrem, dodać rozpuszczony tłuszcz, mąkę, sodę oraz śmietanę. Ciasto dokładnie wyrobić. Podzielić na 3 części, rozwałkować. Każdy placek piec ok. 15 minut w temperaturze ok. 180 stopni.
Masa: Kaszę mannę ugotować na mleku na gęsto i wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę, dodawać po łyżce ugotowanej kaszy i śmietanę. Zmiksować. Masę podzielić na pół. Do jednej części dodać kakao. Placki przełożyć masą. Wierzch posypać cukrem pudrem lub posmarować odrobiną kremu i posypać orzechami.
Smacznego:)