Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 34
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 732
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 200
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 34
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 732
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 200
Składniki
ciasta zagnieć. Podziel na 3 części. Każdą cienko rozwałkuj, wyłóż na blaszki o wymiarach 25 na 33 cm. Piecz każdy 15 minut w temp. 175°C.
Mleko zagotuj. Kawę zmieszaj z żółtkami i mąką. Wlej do gotującego mleka, mieszając. Wystudź budyń. Masło zmiksuj z porcjami budyniu. Dodaj spirytus i cukier puder. Płaty ciasta lekko nasącz herbatą. Posmaruj kremem, udekoruj masą i kolorowym cukrem.
CZAS: około 1,5 godziny
<strong>Pani Aleksandra Pruska mieszka w Klonowie</strong>Źródło: Dobry Tydzień