Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ten miodownik który dzisiaj polecam dostałam od mojej sąsiadki. Miodowników jak i serników czy jabłeczników itp. jest przepisów bardzo dużo. Ja podaję ten z którego upiekłam ten oto miodownik i mogę go spokojnie polecić.
średniej wielkości blaszka, miska, nóż, garnek, łyżka,
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1559
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 695
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 679
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 269
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1559
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 695
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 679
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 269
Składniki
Do miski przesiać mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną, dodać jajka oraz cukier. W garnku rozpuścić margarynę z miodem i śmietaną, wystudzić , dodać do mąki. Zagnieść na jednolite , gładkie ciasto, następnie podzielić ciasto na 3 części. Każdą część kolejno rozłożyć w średniej wielkości blasze i upiec na złoty kolor około 7 - 10 minut, po czym delikatnie wyjąć. Krem; W mleku ugotować kaszę manną. Masło roślinne utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Cały czas ucierając dodawać porcjami wystudzona masę z kaszy manny. Utrzeć tak by masa była jednolita i gładka. Masą przełożyć upieczone placki. Górę polać polewą czekoladową lub rozpuszczoną białą czekoladą jak kto lubi lub oprószyć obficie cukrem pudrem. Smacznego
Miodownik po upieczeniu. Najprostszy miodownik jaki piekłam.