Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z czekoladą i orzechami. Wszystkim smakowało! :)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4105
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11241
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6464
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5459
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13467
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5235
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4105
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11241
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6464
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5459
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13467
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5235
Składniki
W misce kakao wymieszać z gorącą wodą, nie pozostawiając grudek.
Czekoladę rozpuścić(np. w mikrofalówce), dodać ją do masy z kakao i wody.
Dodać masło, cukier, orzechy. Białka oddzielić od żółtek, żółtka dolać do czekoladowej masy. Wszystko wymieszać.
W drugiej misce białka ubijać do uzyskania sztywnej piany. Następnie połączyć ją z masą.
Wszystko zmiksować.
Blaszkę 20 x 30cm wyłożyć papierem do pieczenia. Masę przelać do blaszki i piec 60- 70 min w 180°C, bez termoobiegu. Ciasto przestudzić. Smacznego!