Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z czekoladą i orzechami. Wszystkim smakowało! :)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2405
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4552
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1627
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 494
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2405
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4552
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1627
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 494
Składniki
W misce kakao wymieszać z gorącą wodą, nie pozostawiając grudek.
Czekoladę rozpuścić(np. w mikrofalówce), dodać ją do masy z kakao i wody.
Dodać masło, cukier, orzechy. Białka oddzielić od żółtek, żółtka dolać do czekoladowej masy. Wszystko wymieszać.
W drugiej misce białka ubijać do uzyskania sztywnej piany. Następnie połączyć ją z masą.
Wszystko zmiksować.
Blaszkę 20 x 30cm wyłożyć papierem do pieczenia. Masę przelać do blaszki i piec 60- 70 min w 180°C, bez termoobiegu. Ciasto przestudzić. Smacznego!