Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z czekoladą i orzechami. Wszystkim smakowało! :)
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2933
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6746
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2933
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6746
Składniki
W misce kakao wymieszać z gorącą wodą, nie pozostawiając grudek.
Czekoladę rozpuścić(np. w mikrofalówce), dodać ją do masy z kakao i wody.
Dodać masło, cukier, orzechy. Białka oddzielić od żółtek, żółtka dolać do czekoladowej masy. Wszystko wymieszać.
W drugiej misce białka ubijać do uzyskania sztywnej piany. Następnie połączyć ją z masą.
Wszystko zmiksować.
Blaszkę 20 x 30cm wyłożyć papierem do pieczenia. Masę przelać do blaszki i piec 60- 70 min w 180°C, bez termoobiegu. Ciasto przestudzić. Smacznego!