Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki są wilgotne, słodkie a ich czekoladowy smak fajnie przełamuje delikatność sera i kwasowość maliny.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 30
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2715
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 106
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 93
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 30
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2715
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 106
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 93
Składniki
Przepis zaczynamy od przygotowania masy serowej. Twaróg mielimy na maszynce lub blendujemy. Następnie dodajemy resztę składników i ucieramy na gładki krem. Wkładamy do zamrażalnika na 30 minut.
Przygotowanie ciasta. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy wszystkie suche składniki i mieszamy. Teraz dodajemy wszystkie mokre składniki i mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
. Do przygotowanych papilotek nakładamy po 1 dużej łyżce ciasta.
Wyciągamy masę serową z lodówki i nakładamy po jednej czubatej łyżeczce do każdej papilotki. Na masę serową kładziemy malinę i przykrywamy ciastem do 2/3 wysokości papilotki. Tak przygotowane babeczki pieczemy w rozgrzanym piekarniku ustawionym na funkcje góra-dół w temperaturze 175°C przez 25 minut.
Po upieczeniu uchylamy drzwi piekarnika nie wyjmujemy babeczek. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Gotowe… Smacznego!!!