Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dziś coś dla fanów kokosowych smaków, pyszne, podwójnie kokosowe muffinki. Kokos w kremie jak i w cieście. Składniki na 12 muffinek...
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Składniki
ciasto: w miseczce mieszamy jajko,mleko, mleczko kokosowe i olej. Do drugiej miski przesiewamy mąkę , proszek i sól oraz dodajemy cukier i wiórki kokosowe. Do mąki dodajemy mokre składniki. Mieszamy wszystko byle jak widelcem. Ciastem napełniamy foremki. Pieczemy w 170 st. ok 20-25 min do suchego patyczka.
krem: Obydwie mąki mieszamy ze szklanką mleka. Resztę mleka gotujemy, dodając oby dwa cukry. Do gotującego się mleka dodajemy mleko z mąką i gotujemy budyń; studzimy. Następnie rozcieramy dobrze masło i nadal ucierając dodajemy po łyżce budyniu oraz malibu, dokładnie miksujemy, na końcu dodajemy wiórki, i mieszamy łyżką.
Dekorujemy muffinki i posypujemy wiórkami...