Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dziś coś dla fanów kokosowych smaków, pyszne, podwójnie kokosowe muffinki. Kokos w kremie jak i w cieście. Składniki na 12 muffinek...
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 45
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 613
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1507
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 333
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 45
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 613
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1507
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 333
Składniki
ciasto: w miseczce mieszamy jajko,mleko, mleczko kokosowe i olej. Do drugiej miski przesiewamy mąkę , proszek i sól oraz dodajemy cukier i wiórki kokosowe. Do mąki dodajemy mokre składniki. Mieszamy wszystko byle jak widelcem. Ciastem napełniamy foremki. Pieczemy w 170 st. ok 20-25 min do suchego patyczka.
krem: Obydwie mąki mieszamy ze szklanką mleka. Resztę mleka gotujemy, dodając oby dwa cukry. Do gotującego się mleka dodajemy mleko z mąką i gotujemy budyń; studzimy. Następnie rozcieramy dobrze masło i nadal ucierając dodajemy po łyżce budyniu oraz malibu, dokładnie miksujemy, na końcu dodajemy wiórki, i mieszamy łyżką.
Dekorujemy muffinki i posypujemy wiórkami...