Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienne smaki zawarte w słodkościach, polecam ;)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10709
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 920
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1353
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10709
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 920
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1353
Składniki
Jabłka obrać, skroić w kostkę i z brązowym cukrem podgrzewać przez kilka minut na patelni. Jaja rozmieszać z cukrem. Następnie wlać mleko i stopiona margarynę, wymieszać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i całość połączyć. Na końcu dodać skrojone orzechy i jabłka, delikatnie wymieszać.
Ciasto nakładać do papilotek do 2/3 wysokości. Piec w temp. 200 stopni przez ok. 25 min., do zrumienienia.
Przed podaniem polać masą krówkową, którą wcześniej należy podgrzać w kąpieli wodnej, Smacznego!