Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienne smaki zawarte w słodkościach, polecam ;)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4206
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7216
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85403
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4206
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7216
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85403
Składniki
Jabłka obrać, skroić w kostkę i z brązowym cukrem podgrzewać przez kilka minut na patelni. Jaja rozmieszać z cukrem. Następnie wlać mleko i stopiona margarynę, wymieszać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i całość połączyć. Na końcu dodać skrojone orzechy i jabłka, delikatnie wymieszać.
Ciasto nakładać do papilotek do 2/3 wysokości. Piec w temp. 200 stopni przez ok. 25 min., do zrumienienia.
Przed podaniem polać masą krówkową, którą wcześniej należy podgrzać w kąpieli wodnej, Smacznego!