Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienne smaki zawarte w słodkościach, polecam ;)
Sznycle królewskie, czyli kotlety z rozpływającego się w ustach, delikatnego...
Odsłon: 524
Tak pysznych ziemniaków nie zrobiłam dotychczas, chociaż robię je dosyć częst...
Odsłon: 18
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 193
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2560
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2295
Sznycle królewskie, czyli kotlety z rozpływającego się w ustach, delikatnego...
Odsłon: 524
Tak pysznych ziemniaków nie zrobiłam dotychczas, chociaż robię je dosyć częst...
Odsłon: 18
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 193
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2560
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2295
Składniki
Jabłka obrać, skroić w kostkę i z brązowym cukrem podgrzewać przez kilka minut na patelni. Jaja rozmieszać z cukrem. Następnie wlać mleko i stopiona margarynę, wymieszać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i całość połączyć. Na końcu dodać skrojone orzechy i jabłka, delikatnie wymieszać.
Ciasto nakładać do papilotek do 2/3 wysokości. Piec w temp. 200 stopni przez ok. 25 min., do zrumienienia.
Przed podaniem polać masą krówkową, którą wcześniej należy podgrzać w kąpieli wodnej, Smacznego!