Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na te muffinki jest łatwe i zawsze się udaje. Próbowałam go już z różnymi owocami, tym razem przyszła kolej na owoce leśne, czyli borówki i maliny. Oczywiście można je zrobić tylko z jagodami, albo z innymi owocami. Ja robiłam też ze śliwkami i borówkami amerykańskimi. Z podanej ilości składników wychodzi 10 muffinek.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1565
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 118
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18382
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 591
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1027
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1565
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 118
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18382
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 591
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1027
Składniki
Borówki płuczemy i pozostawiamy do obcieknięcia
Papierowe foremki wkładamy do zagłębień w blaszce na muffiny. Podgrzewamy tłuszcz, którym pędzlujemy środki foremek
Margarynę ucieramy z cukrem i solą na puszystą masę. Dodajemy jajka ( jedno po drugim ) stale ucierając
Mąkę łączymy z proszkiem i przesiewamy. Mieszamy z masą tłuszczowo - jajeczną. Dodajemy delikatnie oprószone mąką borówki i maliny. 10 malin pozostawiamy do dekoracji. Delikatnie mieszamy
Foremki wypełniamy do 2/3 wysokości ciastem. W każdą muffinkę wciskamy po jednej malinie, tak, aby nie zanurzyły się całkowicie w cieście. Wstawiamy do nagrzanego do 200 st piekarnika i pieczemy ok 30 minut
Muffinki wyjmujemy z piekarnika i zostawiamy do wystygnięcia. Podajemy w papierowych foremkach