Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na rabarbar jeszcze trwa więc u mnie nie mogło zabraknąć muffinek z rabarbarem :) Do tego dużo kruszonki i cynamon. Pycha!
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23030
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 986
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104841
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23030
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 986
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104841
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Składniki
Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy w małą kostkę. Składniki na kruszonkę dokładnie ze sobą wyrabiamy i wstawiamy do lodówki na kilka minut. W jednej misce mieszamy mąkę, proszek, cynamon i cukier. W drugiej rozbijamy jajka i roztrzepujemy, dodajemy jogurt, mleko, olej a następnie mieszamy ze sobą zawartość obu misek. Foremki do muffinek wykładamy papilotkami, do każdej nakładamy łyżkę ciasta, na ciasto kładziemy kilka kawałków rabarbaru i posypujemy rozdrobnioną w palcach kruszonką. Pieczemy ok. 25 min. w temperaturze 180ºC. Smacznego :)