Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnimi czasy stałam się posiadaczką trzech pięknych foremek sufletowych, które zdecydowanie nie służą mi do robienia tylko i wyłącznie sufletów. Okazały się rozwiązaniem idealnym w moim domu, bo pozwalają na stworzenie popołudniowego deseru dla każdego członka rodziny, bez strachu o przejedzenie i bez obawy przed dużą ilością niepotrzebnych kalorii. Dziś na ‚tapecie’ muffiny. Mocno kakaowe, z kawałkami czekolady i suszonymi wiśniami. Do foremek mieści się akurat ciasto wyrabiane z połowy normalnej porcji (12stu muffinek). Polecam!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8521
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1122
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11398
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 454
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8521
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1122
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11398
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 454
Składniki
Masło rozpuszczamy i odstawiamy do ostygnięcia. W jednej misce łączymy składniki suche: mąkę, kakao, cukier, sodę, proszek. W drugiej misce łączymy składniki mokre: masło, jogurt, jajko. Składniki łączymy ze sobą, dodajemy czekoladę i wiśnie, mieszamy. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni. Ciasto nakładamy do foremek do 3/4 wysokości. Pieczemy w temperaturze 200 stopni 20-25 min.