Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnimi czasy stałam się posiadaczką trzech pięknych foremek sufletowych, które zdecydowanie nie służą mi do robienia tylko i wyłącznie sufletów. Okazały się rozwiązaniem idealnym w moim domu, bo pozwalają na stworzenie popołudniowego deseru dla każdego członka rodziny, bez strachu o przejedzenie i bez obawy przed dużą ilością niepotrzebnych kalorii. Dziś na ‚tapecie’ muffiny. Mocno kakaowe, z kawałkami czekolady i suszonymi wiśniami. Do foremek mieści się akurat ciasto wyrabiane z połowy normalnej porcji (12stu muffinek). Polecam!
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2515
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5505
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2261
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 975
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2515
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5505
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2261
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 975
Składniki
Masło rozpuszczamy i odstawiamy do ostygnięcia. W jednej misce łączymy składniki suche: mąkę, kakao, cukier, sodę, proszek. W drugiej misce łączymy składniki mokre: masło, jogurt, jajko. Składniki łączymy ze sobą, dodajemy czekoladę i wiśnie, mieszamy. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni. Ciasto nakładamy do foremek do 3/4 wysokości. Pieczemy w temperaturze 200 stopni 20-25 min.