Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnimi czasy stałam się posiadaczką trzech pięknych foremek sufletowych, które zdecydowanie nie służą mi do robienia tylko i wyłącznie sufletów. Okazały się rozwiązaniem idealnym w moim domu, bo pozwalają na stworzenie popołudniowego deseru dla każdego członka rodziny, bez strachu o przejedzenie i bez obawy przed dużą ilością niepotrzebnych kalorii. Dziś na ‚tapecie’ muffiny. Mocno kakaowe, z kawałkami czekolady i suszonymi wiśniami. Do foremek mieści się akurat ciasto wyrabiane z połowy normalnej porcji (12stu muffinek). Polecam!
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5671
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8893
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7950
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5454
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5671
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8893
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7950
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5454
Składniki
Masło rozpuszczamy i odstawiamy do ostygnięcia. W jednej misce łączymy składniki suche: mąkę, kakao, cukier, sodę, proszek. W drugiej misce łączymy składniki mokre: masło, jogurt, jajko. Składniki łączymy ze sobą, dodajemy czekoladę i wiśnie, mieszamy. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni. Ciasto nakładamy do foremek do 3/4 wysokości. Pieczemy w temperaturze 200 stopni 20-25 min.