Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnimi czasy stałam się posiadaczką trzech pięknych foremek sufletowych, które zdecydowanie nie służą mi do robienia tylko i wyłącznie sufletów. Okazały się rozwiązaniem idealnym w moim domu, bo pozwalają na stworzenie popołudniowego deseru dla każdego członka rodziny, bez strachu o przejedzenie i bez obawy przed dużą ilością niepotrzebnych kalorii. Dziś na ‚tapecie’ muffiny. Mocno kakaowe, z kawałkami czekolady i suszonymi wiśniami. Do foremek mieści się akurat ciasto wyrabiane z połowy normalnej porcji (12stu muffinek). Polecam!
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1158
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 408
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3323
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 863
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1158
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 408
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3323
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 863
Składniki
Masło rozpuszczamy i odstawiamy do ostygnięcia. W jednej misce łączymy składniki suche: mąkę, kakao, cukier, sodę, proszek. W drugiej misce łączymy składniki mokre: masło, jogurt, jajko. Składniki łączymy ze sobą, dodajemy czekoladę i wiśnie, mieszamy. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni. Ciasto nakładamy do foremek do 3/4 wysokości. Pieczemy w temperaturze 200 stopni 20-25 min.