Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, delikatny, wilgotny i puszysty murzynek. :)
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17596
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1744
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15204
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4414
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8964
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17596
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1744
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15204
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4414
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8964
Składniki
Zagotować margarynę z cukrem i kakao następnie dodać wodę. Ostudzić. Odlać 1/2 szklanki na polewę.
Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia lub sodą oczyszczoną dodać jajka, zrobioną wcześniej ostudzoną masę, twarożek, budyń, cukier waniliowy. Zmiksować na najwyższych obrotach. Keksownice o wymiarach 30x12cm. wysmarować masłem lub margaryną i oprószyć mąką. Rozgrzać piekarnik do 180C. Czas pieczenia 60 min. Po upieczeniu i ostudzeniu polać polewą.