Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tego murzynka jadłam w dziciństwie,piekła go moja mama :)
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 213
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 120
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 223
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 311
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 73
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 213
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 120
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 223
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 311
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 73
Składniki
Margarynę rozpuścić. Kakao rozrobić w 1/2 szklance wody (ja dodaje troszkę więcej wody i więcej kakao,jest ciemniejsze i bardziej wilgotne),wlać do margaryny,wsypać cukier,zagotować. Wystudzić.
Po przestudzeniu dodać żółtka,mąkę ,proszek do pieczenia i na samym końcu ubite białka.Delikatnie wymieszać. Wlewamy ciasto do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy(30cmx20cm)lub tortownicy. Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika (180 stopni) i piec w tej temperaturze przez 30-45 min. Upieczone i wystudzone ciasto,polewamy polewą czekoladową i posypujemy dowolną posypką.
Przepis na polewę 1/4 kostki margaryny 1/2 szkl cukru 1/4 szkl wody 4 lyżki kakao Margarynę rozpuścić dodać cukier oraz kakao rozrobione 1/4 szkl wody, gotować aż zgęstnieje.