Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś kolej na ciasto mojego dzieciństwa. Do dziś dnia uwielbiam jego smak a swój zachwyt przeniosłam również na Zuzię i Karola. Zazwyczaj zjadają je jeszcze ciepłe :). Kolejna jego zaletą jest fakt - że moje dzieciaki same je przygotowują :).
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 138
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4312
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11728
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6701
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5546
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13811
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 138
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4312
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11728
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6701
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5546
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13811
Składniki
Z Kaśki, mleka, cukru i kakao gotujemy czekoladę. Po zagotowaniu odlewamy 1/2 szklanki powstałej masy (będzie to nasza polewa), pozostałą część studzimy a następnie umieszczamy w misie miksera. Po wystudzeniu dodajemy jajka i przesianą mąkę z proszkiem. Mieszamy do pełnego połączenia składników. Piekę w 190 stopniach do tak zwanego "suchego" patyczka. A teraz najważniejsze - jeszcze gorące polewam pozostałą czekoladą dzięki czemu dostaje się ona również do "wnętrza" ciasta :).