Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś kolej na ciasto mojego dzieciństwa. Do dziś dnia uwielbiam jego smak a swój zachwyt przeniosłam również na Zuzię i Karola. Zazwyczaj zjadają je jeszcze ciepłe :). Kolejna jego zaletą jest fakt - że moje dzieciaki same je przygotowują :).
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 249
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 249
Składniki
Z Kaśki, mleka, cukru i kakao gotujemy czekoladę. Po zagotowaniu odlewamy 1/2 szklanki powstałej masy (będzie to nasza polewa), pozostałą część studzimy a następnie umieszczamy w misie miksera. Po wystudzeniu dodajemy jajka i przesianą mąkę z proszkiem. Mieszamy do pełnego połączenia składników. Piekę w 190 stopniach do tak zwanego "suchego" patyczka. A teraz najważniejsze - jeszcze gorące polewam pozostałą czekoladą dzięki czemu dostaje się ona również do "wnętrza" ciasta :).