Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne , aromatyczne , delikatne ciasto, które sprawdzi się na różne okazje.
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 96
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 134
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 59
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38442
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 78
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 96
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 134
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 59
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38442
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 78
Składniki
Masło rozpuścić. Orzechy morele przepłukać gorącą wodą , pokroić w drobną kostkę. Mąkę przesiać, wymieszać z sodą i kakao.
Jajka ubić na puszysto z cukrem, ucierając dodać powidła, dalej ucierając dodawać po trochu produkty sypkie , mleko, na końcu dodać masło , chwilę ucierać. Dodać orzechy i morele wymieszać.
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto i piec 50 minut lub do suchego patyczka.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wyłożyć na ciasto, posypać płatkami migdałowymi, schłodzić.
Pokroić na porcje.