Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Murzynek znika ze stołu w ciągu kilku minut:)
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 769
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11533
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5001
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1236
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10140
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 769
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11533
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5001
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1236
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10140
Składniki
2 całe jajka utrzeć z szklanką cukru i cukrem waniliowym
Dodać szklankę mleka
Następnie 2 szklanki mąki z proszkiem do pieczenia i łyżeczką sody
Potem 2 łyżki kakao
Na końcu pół szklanki oleju
Po każdym dodaniu składnika mieszamy dokładnie mikserem. Przelewamy ciasto do blaszki (najlepiej do małej - 30x12x8). Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy w 175st ok 35 min. Po upływie tego czasu sprawdzamy patyczkiem czy murzynek się upiekł. Smacznego:)