Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to murzynek sięgający swoją recepturą o dwa pokolenia do tyłu. nigdy nie zawodzi smakiem, zawsze i przy każdej okazji wszystkim smakuje. :)
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1858
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3890
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 272
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 178
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 163
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1858
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3890
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 272
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 178
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 163
Składniki
margarynę lub masło rozpuszczamy w dużym garnku. do rozpuszczonego dodajemy mleko, następnie cukier i na końcu kakao. zagotowujemy cały czas mieszając, by kakao nie zamieniało się w grudki. gotujemy około 5 minut. odlewamy 1/2 szklanki, a resztę masy studzimy.
do ostudzonej masy dodajemy resztą składników (mąka, jajka, proszek do pieczenia), wszystko razem dokładnie miksujemy (masa będzie bardziej rzadka niż gęsta).
piekarnik nagrzewamy do 180*C i pieczemy przez 40 minut.
po upieczeniu ciasto studzimy i wtedy polewamy je odlaną wcześniej czekoladową masą. odstawiamy do zastygnięcia