Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na proste i błyskawiczne w przygotowaniu ciasto, które jest lekkie, puszyste, mocno kakaowe i znika z talerzyka w mgnieniu oka ;)
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 26
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21660
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 81
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 26
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21660
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 81
Składniki
Do miski przesiać mąkę, dodać cukier, kakao, proszek do pieczenia i wymieszać dobrze wszystkie suche składniki. Śliwki kalifornijskie pokroić na mniejsze kawałki i wraz z rodzynkami oraz żurawiną dodać do miski.
Następnie dodać wodę, olej, aromat migdałowy i kefir (w temperaturze pokojowej). Wszystko jeszcze raz dokładnie i energicznie wymieszać łyżką, a powstałą masę przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 55 - 60 minut.
Gotowe ciasto polać polewą kakaową lub posypać cukrem pudrem. Dekoracja według upodobania :) Życzę smacznego! :)