Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na proste i błyskawiczne w przygotowaniu ciasto, które jest lekkie, puszyste, mocno kakaowe i znika z talerzyka w mgnieniu oka ;)
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 202
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1218
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8833
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3161
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 202
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1218
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8833
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3161
Składniki
Do miski przesiać mąkę, dodać cukier, kakao, proszek do pieczenia i wymieszać dobrze wszystkie suche składniki. Śliwki kalifornijskie pokroić na mniejsze kawałki i wraz z rodzynkami oraz żurawiną dodać do miski.
Następnie dodać wodę, olej, aromat migdałowy i kefir (w temperaturze pokojowej). Wszystko jeszcze raz dokładnie i energicznie wymieszać łyżką, a powstałą masę przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 55 - 60 minut.
Gotowe ciasto polać polewą kakaową lub posypać cukrem pudrem. Dekoracja według upodobania :) Życzę smacznego! :)