Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste ciacho a zajada sie cała rodzinka :)
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 42
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 50
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2741
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 197
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 139
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 42
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 50
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2741
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 197
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 139
Składniki
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodawać żółtka dalej ubijając. Następnie dodawać wszystkie sypkie składniki powoli mieszając, na końcu wlać mleko i olej oraz dodać dżem, wymieszać, wylać na blache o tradycyjnych wymiarach i piec 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180stopni. Upieczone ciasto można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. SMACZNEGO! ;)