Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, prosty, lekko wilgotny, w sam raz do popołudniowej kawki. Ulubione ciasto mojego najmłodszego brata.
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 835
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4276
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 835
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4276
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski- dodajemy kakao, cynamon, proszek do pieczenia i mieszamy. W drugiej misce ucieramy margarynę z cukrami, dodajemy jajka.
Do masy jajecznej dodajemy mąkę, mleko i syrop. Mieszamy, na koncu dodajemy pokrojone w kostkę gruszki, delikatnie mieszamy.
Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem blachę. Pieczemy w tem.ok.160-170 stopni przez ok.40 minut. po upieczeniu i lekkim ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.