Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, prosty, lekko wilgotny, w sam raz do popołudniowej kawki. Ulubione ciasto mojego najmłodszego brata.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 167
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4374
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11875
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6771
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5585
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 167
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4374
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11875
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6771
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5585
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski- dodajemy kakao, cynamon, proszek do pieczenia i mieszamy. W drugiej misce ucieramy margarynę z cukrami, dodajemy jajka.
Do masy jajecznej dodajemy mąkę, mleko i syrop. Mieszamy, na koncu dodajemy pokrojone w kostkę gruszki, delikatnie mieszamy.
Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem blachę. Pieczemy w tem.ok.160-170 stopni przez ok.40 minut. po upieczeniu i lekkim ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.