Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, prosty, lekko wilgotny, w sam raz do popołudniowej kawki. Ulubione ciasto mojego najmłodszego brata.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski- dodajemy kakao, cynamon, proszek do pieczenia i mieszamy. W drugiej misce ucieramy margarynę z cukrami, dodajemy jajka.
Do masy jajecznej dodajemy mąkę, mleko i syrop. Mieszamy, na koncu dodajemy pokrojone w kostkę gruszki, delikatnie mieszamy.
Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem blachę. Pieczemy w tem.ok.160-170 stopni przez ok.40 minut. po upieczeniu i lekkim ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.