Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe ciasto. Niby zwykły murzynek, ale ma w sobie to coś...
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 206
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 86
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 206
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 86
Składniki
Margarynę, 2 szkl. cukru, wodę, kakao - gotować, aż składniki się rozpuszczą (nie zagotować!). Po wystudzeniu dodać do tego 4 żółtka, proszek do pieczenia, mąkę, a na koniec - delikatnie połączyć z pianą ubitą z 4 białek. Ciasto wylać na blachę, upiec. Po wystudzeniu rozciąć na 2 części.
Masa do przełożenia:
mleko ugotować z grysikiem. Przestudzić.
Utrzeć kostkę masła z cukrem pudrem. Dodać grysik, dalej uciekać. Na koniec dodać kokos.
Ciasto przełożyć masą, ozdobić polewą czekoladową.