Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czekoladowy mazurek z czekoladową polewą
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 93
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 93
Składniki
Margaryna, cukier, kakao i wodę podgrzewać aż do zagotowania, następnie odstawić do przestygnięcia.
Do ostudzonego syropu dodać żółtka, mąkę i proszek do pieczenia.
Białka ubić i delikatnie wmieszać do ciasta.
Ciasto wyłożyć na blaszkę i piec ok. 40 min. w temp. 170-180°C.
Składniki rozpuszczać na wolnym ogniu stale mieszając, aż do uzyskania średniej gęstości.
Polać polewą upieczony murzynek.