Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
podaje ten dość znany przepis, bo czasem zapominamy o pewnych ciastach, a szkoda bo jest bardzo smaczne i do tego zawsze się udaje
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 238
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 49
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17509
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 238
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 49
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17509
Składniki
1. z margaryny, 1 1/2 szkl cukru, kakao i 5 łyżek wody ugotować polewę, odlać 1/2 szklanki, resztę wystudzić, 2. do wystudzonej masy wbić żółtka, wymieszać, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać cukier waniliowy oraz ubitą na sztywno pianę, 3. jajka przeznaczone do sera rozbić, oddzielić żółtka od białek, żółtka utrzeć z cukrem, dodawać po łyżce ser (może być z wiaderka, albo zwykły, przemielony 2x), ucierać dodać budyń i cukier waniliowy, 4. na blachę wylać ciasto, układać na nim kupkami ser, 5. piec ok 40-50 min w 180 st, 6. odlaną polewę rozgrzać, polać nią wystudzone ciasto, można posypać wiórkami kokosowymi smacznego