Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
podaje ten dość znany przepis, bo czasem zapominamy o pewnych ciastach, a szkoda bo jest bardzo smaczne i do tego zawsze się udaje
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1348
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1348
Składniki
1. z margaryny, 1 1/2 szkl cukru, kakao i 5 łyżek wody ugotować polewę, odlać 1/2 szklanki, resztę wystudzić, 2. do wystudzonej masy wbić żółtka, wymieszać, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać cukier waniliowy oraz ubitą na sztywno pianę, 3. jajka przeznaczone do sera rozbić, oddzielić żółtka od białek, żółtka utrzeć z cukrem, dodawać po łyżce ser (może być z wiaderka, albo zwykły, przemielony 2x), ucierać dodać budyń i cukier waniliowy, 4. na blachę wylać ciasto, układać na nim kupkami ser, 5. piec ok 40-50 min w 180 st, 6. odlaną polewę rozgrzać, polać nią wystudzone ciasto, można posypać wiórkami kokosowymi smacznego