Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Murzynek to ciasto na jakim stawiałam swoje pierwsze kroki w pieczeniu. Ile razy mi nie wyszedł to Bóg jeden wie. Ale nie tym razem, ten murzynek z truskawkami wyszedł wyśmienity. Delikatny, mięciutki i smakował jak czekolada z truskawkami.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9562
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3155
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6641
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9562
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3155
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6641
Składniki
Do rondla wrzucamy margarynę, kakao, cukier, wodę.
Cały czas mieszając doprowadzamy do wrzenia. Z polewy odlewamy 1/2 szklanki do ozdoby, resztę odstawiamy do wystygnięcia.
Do zimnej polewy dokładamy żółtka i dokładnie mieszamy.
Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszamy.
Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie łączymy ją z resztą masy.
Ciasto wylewamy na wyłożą papierem do pieczenia dużą blaszkę.
Na wierzch wysypujemy truskawki.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez 50 minut.
Po upieczeniu ciasto studzimy. Przestudzone ciasto oblewamy pozostałą polewą.
Smacznego !!!
;-D
;-)))