Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Murzynek to moje ulubione ciasto z dzieciństwa
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17302
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 150
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 124
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4886
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17302
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 150
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 124
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4886
Składniki
Margarynę roztopić w rondelku, dodać cukier, kakao, wodę. Zagotować. Odstawić do wystygnięcie. Ubić pianę z białek. Dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem. Na końcu dodać pianę. Delikatnie wymieszać.
Ser przecisnąć przez praskę. Jajko, cukier i masło utrzeć na puszystą masę, dodać budyń i na końcu dodać ser. Wymieszać.
Ciasto wylać na blachę. Wyłożyć ser. Piec ok. 40 min w temp. 170 stopni.