Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Murzynek to moje ulubione ciasto z dzieciństwa
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 114
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 75
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 114
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 75
Składniki
Margarynę roztopić w rondelku, dodać cukier, kakao, wodę. Zagotować. Odstawić do wystygnięcie. Ubić pianę z białek. Dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem. Na końcu dodać pianę. Delikatnie wymieszać.
Ser przecisnąć przez praskę. Jajko, cukier i masło utrzeć na puszystą masę, dodać budyń i na końcu dodać ser. Wymieszać.
Ciasto wylać na blachę. Wyłożyć ser. Piec ok. 40 min w temp. 170 stopni.