Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie truskawek z musem czekoladowym to duet sprawdzony i smaczny. Chętnie po niego sięgną zarówno dzieci, jak i dorośli na przyjęciu. Podany na zakończenie wieczoru sprawi waszym gościom radość. Jest to krem, który może stanowić doskonałą bazę do tortów. Często przygotowuje taki właśnie mus czekoladowy również z innych owoców sezonowych, takich jak maliny czy borówki.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8376
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6694
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4593
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327089
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8376
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6694
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4593
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327089
Składniki
Czekoladę łamiemy na kawałki. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. 100 g truskawek zasypujemy cukrem. Następnie truskawki z cukrem lekko podgrzewamy. Studzimy. Miksujemy. Pozostałe 100 g truskawek kroimy w ćwiartki. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Miksujemy. Wolnym strumieniem dodajemy rozpuszczoną czekoladę do ubitej śmietany. Krótko miksujemy do połączenia się składników. Krem przekładamy do pucharków. Na wierzchu polewamy sosem truskawkowym. Ozdabiamy pokrojonymi truskawkami. Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny.
Zapraszam na mojego bloga!