Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie truskawek z musem czekoladowym to duet sprawdzony i smaczny. Chętnie po niego sięgną zarówno dzieci, jak i dorośli na przyjęciu. Podany na zakończenie wieczoru sprawi waszym gościom radość. Jest to krem, który może stanowić doskonałą bazę do tortów. Często przygotowuje taki właśnie mus czekoladowy również z innych owoców sezonowych, takich jak maliny czy borówki.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4885
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13255
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5800
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7440
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4885
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13255
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5800
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7440
Składniki
Czekoladę łamiemy na kawałki. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. 100 g truskawek zasypujemy cukrem. Następnie truskawki z cukrem lekko podgrzewamy. Studzimy. Miksujemy. Pozostałe 100 g truskawek kroimy w ćwiartki. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Miksujemy. Wolnym strumieniem dodajemy rozpuszczoną czekoladę do ubitej śmietany. Krótko miksujemy do połączenia się składników. Krem przekładamy do pucharków. Na wierzchu polewamy sosem truskawkowym. Ozdabiamy pokrojonymi truskawkami. Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny.
Zapraszam na mojego bloga!