Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Nadziewany smażony hermelin"
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2158
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 181
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2158
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 181
Składniki
Przygotuj nadzienie. Pieczarki obierz i pokrój w plasterki. Dymkę umyj i drobno posiekaj. Na dużej patelni rozgrzej masło i podsmaż pieczarki. Dodaj cebulkę i wszystko razem podsmaż jeszcze przez dwie minuty. Nadzienie dopraw do smaku solą i pieprzem. Schłódź. Sałatę umyj, polej sosem i odstaw do lodówki, aby smaki się przegryzły. Ziemniaki obierz i ugotuj.Odcedź i rozgnieć. Następnie dodaj łyżkę masła i śmietanę. Całość dokładnie wymieszaj. Na talerz wyłóż wcześniej przygotowany nadziewany ser (patrz poniżej), piure i sałatkę.
Sery rozkrój i troszkę wyżłób. Do schłodzonych pieczarek dodaj grubo posiekane orzechy. Nafaszeruj ser mieszanką i dociśnij drugą połowę. Wstaw na godzinę do lodówki.
Jajka rozbij na talerz. Dopraw ulubionymi przyprawami. Faszerowany ser panieruj, obtaczając najpierw w mące, potem w ubitym jajku, a na koniec w bułce tartej.
W głębokiej patelni lub garnku rozgrzej olej. Obsmaż panierowane sery z obu stron do przyrumienienia. Następnie przełóż je na papierową serwetkę, która odsączy zbędny tłuszcz.Źródło: Na żywo